Community Architecture

Park City Police & City Hall

Award-Winning Project

  • Park City Administration Center
    Award of Excellence

    Associated General Contractors of America

About the Project

Park City officials wanted their new building to pay homage to Park City’s past but also to indicate a progressive future. An inviting and open lobby greets citizens upon entering with direct access to the City Council room, which will also serve as the municipal courtroom. The Police Department, City Hall functions and Municipal Courts all have windows for citizens to conduct business or be directed to the proper personnel.

 

The shared space between the Police Department and City Hall includes:

  • Restroom facilities
  • Breakroom
  • Basement storage area
  • A training/large conference room

 

The Police Department space has areas for:

  • Administrative staff
  • Detective offices
  • Interview rooms
  • Booking area
  • Officers’ locker rooms
  • Holding rooms
  • Armory
  • Roll call room
  • Reporting area and records storage space
  • A vehicle sally port

What Clients Say

“WDM Architects listened to our wants and provided us with a plan that not only met our expectations but exceeded them. They provided us insights into our thought process, which helped us to develop a durable plan for now and into the future.”

Jack Whitson

City Administrator, Park City

“WDM Architects truly takes a collaborative approach to their work. The members of the staff listen very well, and they work hard to include their client’s core values and ideas in their project designs. They took the elements that we submitted to them, and they created a design that not only included our ideas but improved upon them and made the entire design much more efficient. The team at WDM is friendly and professional, which promotes the kind of two-way communication we need to create a successful design.”

Phil Bostian

Chief of Police, Park City Police Department

Get the Full Story

Explore the process, design philosophy, goals and results of this project.

View Case Study